Back to All Events

Snörsjöaorden 2016


Helsingborgs-Landskrona Nation välkomnar härmed alla helsingkroniter och andra festglada människor till AF-Borgen!

✦ SNÖRSJÖAORDEN ✦

Snörsjöaorden är den bal som Helsingborgs-Landskrona Nation anordnat varje höst sedan 1977. Balen är höstterminens första nationsbal i Lund och är en festhelg i dagarna tre; Den första dagen (fredag) är det uppvärmning med sittning och nattklubb på Helsingkrona. Sittningen gästas bland annat av nationens utomlundensiska vänner som gästar nationen för att gå på Snörsjöa. Dagen därpå (lördag) äger den spektakulära balen rum i AF-borgen. Här bjuds gäster på en trerättersmiddag och dansar sedan långt in på småtimmarna. Den tredje dagen (söndag) avslutas festen med en brunch på Helsingkrona.

Klädsel: Högtidsdräkt
Anmälan görs senast 16 september på bal.helsingkrona.se/

__

Vad är Snörsjöaorden?

Helsingborgs-Landskrona Nations årliga bal kallas för Snörsjöabalen, och den äger alltid rum den första lördagen i oktober - alltså 1 oktober i år. Balen hålls för att högtildiggöra det markområde (en mosse, för att vara exakt) som donerades till nationen på 40-talet av en tidigare medlem vid namn Emy Ekberg. 1976 är årtalet då Snörsjöaorden startades. Första balen hölls emellertid inte förrän året därpå, 1977, vilket innebär att 2016 års upplaga av Snörsjöaorden är den 39:e balen. Däremot är det, i år, 40 år sedan orden bildades!

Earlier Event: September 30
SNÖRSCHLAGERNATT
Later Event: October 2
Snörsjöaordens eftersläpp