Grattis till din antagning till världens bästa studentstad!

Vad kul att du ska börja studera, och vad som är ännu roligare är att du har valt just Lund. Gör nu nästa underbara val och välj Helsingkrona Nation - nationen för alla. Här är alla välkomna att vara sig själva och leva ut alla sina innersta drömmar. Med alla ifrån vår härliga förmannakår till underbara tjänstemän och besökare bildar vi en av Lunds troligtvis bästa gemenskaper.

Helsingkrona Nation har sedan sin födelse 1890 verkat för goda förhållanden mellan studenter vid Lunds Universitet. Vi vill att du ska få ut det mesta möjliga av din fritid under studietiden och erbjuder därför många sätt att roa dig och knyta vänskapsband för livet på! Hos oss kan du spela fotboll med FC Helsingkrona, slå klackarna i taket på Snörsjöabalen, spexa med Helsingkronaspexet, äta eller laga gott på våra restauranger, snacka i Helsingkrona Radio, skriva för vår tidning Helsingkroniten och mycket, mycket mer!

Förutom att du kan ha mycket roligt tillsammans med oss så kan du också bo i något av våra två hus på Helsingkronagården! Vi är nationen belägen högst upp på Tornavägen i nära anslutning till många av universitetets fakulteter, däribland vår granne Lunds Tekniska Högskola.

Vi vill välkomna just dig att vara med oss och uppleva studentlivet i sin allra bästa form — Kom och häng med oss på Helsingkrona!

Så gilla Helsingkrona Nation på Facebook och gå med i vår Facebookgrupp “Novisch på Helsingkrona VT17” för att hålla utkik efter vårens aktiviteter.

Vi ses i vår!

Varma kramar,

Novischförmännen Kristina och Malin och vår Internationella Sekreterare Amanda