Helsingkrona Nations valberedning nominerar

Helsingkrona Nations valberedning nominerar

Följande poster nomineras till val på Nationsmöte 1 den 26:e oktober 2017

Mandatperiod om knappt ett läsår:

(20180101-20181231)

Prokurator Ekonomi

Ulrika Abrahamsson

Helsingkrona Nations valberedning har valt att nominera Ulrika Abrahamsson till posten som Prokurator Ekonomi. Ulrika studerar sin femte termin på ekonomiprogrammet och har ett stort intresse för bokföring och redovisning. Ulrika är en väldigt metodisk, strukturerad och noggrann person som har god framförhållning i allt hon företar sig. Med Ulrika som PQE kommer nationen få en lugn och ordningsam PQE som med stort engagemang och disciplin kommer hålla kolla på såväl budget, bokföring och kuratelsarbete. Tack vare Ulrikas lämpliga utbildning samt mycket passande egenskaper väljer valberedningen att nominera Ulrika Abrahamsson till Prokurator Ekonomi.

Valberedningen är ej enig i sitt beslut (Röstsiffror 4-1).

 

Notarie

Erik Månsson

Valberedningen har valt att nominera Erik Månsson till Notarie. Erik har under flera terminer varit aktiv på Helsingkrona både som eftersläppsförman men framförallt som fotoförman i PRutskottet. Han har läst läst ekonomiprogrammet med inriktning marknadsföring och var även under den tiden aktiv i LundaEkonomernas marknadsföringsutskott vilket är en god merit. Erik har tydliga idéer kring hur nationen bör fortsätta utvecklas genom att stärka nationens utskottsverksamhet, samtidigt som Erik vill bibehålla den höga standarden på vår marknadsföring och fortsätta arbetet med att utveckla heltidsposten Notarie. Med hans tidigare erfarenheter inom marknadsföring, hans stora intresse för posten samt brinnande engagemang för Helsingkrona Nation anser valberedningen att Erik Månsson är ett utmärkt val som Notarie.

Valberedningen är enig i sitt beslut att nominera Erik Månsson

 

 

 

Fyllnadsval mandatperiod om knappt ett läsår:

(20171027-20180630)

Idrottsförman

Matilda Mörk Johansson

Valberedningen har valt att nominera Matilda Mörk Johansson. Matilda är en väldigt engagerad person med ett stort idrottsintresse vilket hon visat genom hennes engagemang i Helsingkronas handbollslag där hon är en av tränarna, hennes intresse för löpargruppen på nationen samt hennes fotbollsspelande i FC Helsingkrona. Matilda har även fina erfarenheter av att hålla i idrottsevenemang, bland annat för Svenska Fotbollförbundet. Valberedningen anser att Matilda är en ytterst lämpad person för posten som Idrottsförman med många spännande idéer och en genuin vilja av att få fler studenter i rörelse.

Valberedningen är enig i sitt beslut att nominera Matilda Mörk Johansson till Idrottsförman.

 

 

Motförslag skall vara valberedningen tillhanda senast den 19 oktober kl 17:59.


Motförslag lämnas via nomineringsformulär på helsingkrona.se/nominering
Dator med internetuppkoppling finns att låna på expeditionen. Endast undertecknade förslag beaktas.

Med vänliga hälsningar

Amanda Franzén, Valberedningens ordförande

Valberedningen:

Joey Erichsen, Kewin Erichsen, Robert Nyberg & Magdalena Signäs