Förmannaansökan VT18

Information om förmannaskapet

(For information in English about becoming a foreman at Helsingkrona, please e-mail pqs@helsingkrona.se)

Dagen som ni alla väntat på är nu här. Nu är det äntligen dags att söka till förman på Helsingkrona Nation för vårterminen 2018! 

Vi öppnar nu ansökan till våra slabbförmannaposter (mer information om de olika posterna finns nedanför ansökningsformuläret). Anmälan är öppen till och med den 8:e december.

Som förman bör du vara lösningsorienterad, bra på att planera och ha ett intresse av att träffa nya människor. Vissa förmannaposter kräver även ett visst mått av stresstålighet.

Som tack för att du är förman får du bland annat ett grönt kort som ger gratis inträde på alla nationer i Studentlund. Du får även gå på olika förmannaaktiviteter såsom middagar, tacksittningar, myskvällar och den legendariska förmannaresan. Utöver detta får du ett rabattkort som kan användas vid våra restauranger och köföreträde till större event. Förmannaskapet är även en utmärkt merit att skriva på ditt CV. Men framför allt får du vänner för livet i Lunds bästa förmannakår!

Alla slabbförmän förväntas även utföra några andra uppgifter under terminen. Bland dessa ingår:
- Medverkan på en obligatorisk brand- och inskrivningsutbildning under början av terminen.
- Sitta ett pass i inskrivningen och ta emot novischer.
- Hjälpa till under ett evenemang under våren, exempelvis: Helsingkronadagen, Kristianstads Nations balsexa och Sydskånska Nationens balbrunch.
- Medverka under städdagar.
- Gå en affischeringsrunda alternativt packa upp en matleverans.
- Alla förmän med ett slabb relaterat till alkohol förväntas gå en utbildning i A-cert, alternativt B-cert, som nationen står för.

 

INFORMATION OM SAMTLIGA POSTER FINNES LÄNGST NED PÅ SIDAN.  

 

Nedan finner du ansökningsformuläret.

Personlig information
Namn *
Namn
Förmannatröjorna är något små i storleken
Engagemang på Helsingkrona Nation
Om du inte varit förman på Helsingkrona Nation tidigare kan du hoppa till nästa avsnitt. Om du har varit tidigare förman på Helsingkrona Nation, skriv då vilka förmannaposter du har haft och hur många terminer har du haft dessa poster.
Jag har varit medlem på Helsingkrona Nation sedan följande termin: Ange höst- eller vårtermin samt år. Vid inget tidigare medlemskap ange ex. "Jag är inte medlem eller har inte varit medlem i Helsingkrona Nation tidigare"
Jag har jobbat följande verksamheter på Helsingkrona Nation *
Förmannaansökan
Jag vill söka till att bli förman på Helsingkrona Nation till nästa termin. Rangordna dina val nedan utefter vad du helst vill bli. Du måste välja minst tre alternativ och högst fem alternativ. Ange så många som möjligt för ökade chanser att bli förman.
Här kan du nämna tidigare erfarenheter av relevans för de förmannaposter du söker, personliga styrkor och annat som kan vara bra att veta.
Användning av personuppgifter *
Helsingkrona Nation kommer ej att sprida dina uppgifter.

FÖRMANNASKAP PÅ HELSINGKRONA NATION

Nedan följer en beskrivning på samtliga sökbara poster. 

Lunchförman
Som lunchförman jobbar du tillsammans med en annan lunchförman. Tillsammans ansvarar ni för Kronalunchen varannan till var tredje vecka. Där lagar ni tillsammans med era jobbare en enklare maträtt för ca 70 personer. Ni ska servera en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ och en efterrätt. Lunchförmannaposten är perfekt för dig som är intresserad av enklare matlagning! Helsingkrona har lunch på måndagar och tisdagar och tiderna som gäller
är ca 09.00-14.30. Som förmän är ni ansvariga för att skaffa jobbare och det krävs mellan två till fyra jobbare på lunchen.

Winbladhsförman
Som Winbladhsförman jobbar du tillsammans med en annan Winbladhsförman. Du som är intresserad av matlagning av hög kvalité och vill prova på nya, spännande recept är rätt person för denna förmannapost. Det ni ska göra är att laga restaurangmat åt ungefär 70 personer cirka en gång var tredje vecka. På Winbladhs ska det serveras tre olika rätter, varav en ska vara ett vegetariskt alternativ. Ni ska även laga en efterrätt. Som förman bestämmer du och din partner de fyra rätterna. Winbladhs har öppet på onsdagar mellan 19:00 och ungefär 21:00, och arbetstiderna som gäller för en Winbladhsförman är ca 14.00-22.00. Som förman är du också ansvarig för att skaffa jobbare och på Winbladhs krävs oftast fyra till fem stycken.

Cocktailförman
Winbladhs Cocktailbar serverar god öl och goda drinkar till gästerna till Winbladhs restaurang och cocktaillounge. Cocktailförmannen jobbar ensam tillsammans med sina jobbare och dina uppgifter är att duka, stå i baren, samarbeta med och hjälpa till under Winbladhs restaurang, hantera kassan samt servera diverse drycker under kvällen. Cocktailbaren har öppet på onsdagar mellan 19.00 och 00.00, och tiderna som gäller för en cocktailförman är ca 17.00-00.00. Som förman är man ansvarig för att skaffa jobbare. I Cocktailbaren krävs mellan två till tre jobbare.

Fredmansförman
På Fredmans Pub serveras goda hamburgare och ett brett sortiment av öl. Har du ett intresse för pubmat och öl är detta definitivt något för dig! Som Fredmansförman jobbar du tillsammans med en annan Fredmansförman. Det ni ska göra är att laga pubmat åt ungefär 150 personer ca en gång var tredje vecka. På Fredmans ska det alltid serveras en standard hamburgaretallrik, en specialburgaretallrik som bestäms av förmännen varje gång, nachostallrik, tortillas och efterrätt. Fredmans har öppet på fredagar mellan 15.00 och 19.00, och tiderna som gäller för en Fredmansförman är ungefär 12.00-20.00. Som förman är man ansvarig för att skaffa jobbare, på Fredmans krävs oftast fyra till fem stycken.

Sittningsförman
Som sittningsförman jobbar du tillsammans med en annan sittningsförman. Sittningsförmännen ska förbereda och laga en trerättersmiddag åt högst 120 personer ungefär en gång var fjärde vecka. Som sittningsförman måste du även kunna ta hänsyn till olika matpreferenser, vara stresstålig och vara organiserad nog att få ut mycket mat på kort tid. Sittningen har öppet på fredagar mellan 19.30 och 22.00, och tiderna som gäller för en sittningsförman är cirka 14.00-23.00 beroende på hur stort sällskapet är. Som förman är du ansvarig för att skaffa jobbare, på sittning krävs det ca en jobbare per tio gäster.

Eftersläppsförman
Som eftersläppsförman jobbar du tillsammans med två andra förmän. Tillsammans ansvarar ni över att driva igenom Helsingkronas Schlagernatt och andra klubbar som Helsingkrona har under terminen. Egenskaper som du bör ha för att vara bli en eftersläppsförman är att du är stresstålig, är ordningssam och är responsiv till olika situationer. Det ni ska göra är att förbereda inför klubben och vara ansvariga för hela klubben under kvällen. Klubben har öppet på fredagar mellan 22.00-02.00, och tiderna som gäller för en eftersläppsförman är ca 20.30-03.00. Som förman är du ansvarig för att skaffa jobbare och fixa körschema för kvällen åt dem. På klubben krävs ungefär 13 personer.

Brunchförman
Längtar du efter att servera
en fenomenal brunch till morgontrötta människor på en lördagförmiddag, och därmed förgylla deras lördag? Då är du helt rätt person för att bli brunchförman! Som brunchförman jobbar du tillsammans med en annan brunchförman. Det ni ska göra är att laga brunch åt ungefär 40 personer ca en gång var tredje vecka. På brunchen ska det serveras vissa standardrätter såsom äggröra, bacon, pannkakor och fruktsallad. Brunchförmännen får tillsammans bestämma en smoothie och någon form av matigare rätt samt vegetariskt alternativ och efterrätt. Brunchen har öppet på lördagar mellan 12.00 till ungefär 13.30, och tiderna som gäller för en brunchförman är  9.00-15.00. Som förman är du ansvarig för att skaffa jobbare och på brunchen krävs oftast fyra stycken.

Bak- & tvättförman
Som bak- & tvättförman är du ansvarig för att baka och tvätta till Helsingkrona Nations olika verksamheter. Bland bakuppgifterna ingår att baka bröd och scones till luncherna, Winbladhs och brunchen. Bland tvättuppgifterna ingår bland annat: tvätta jobbarkläder, dukar, handdukar etc.  Du ska även hålla ordning och reda i personalomklädningsrummet och städa där under ditt pass. 
Som bak- & tvättförman jobbar du ungefär var tredje vecka och ett arbetspass tar ungefär fem timmar. För att underlätta jobbet får bak- och tvättförmannen ha en till två jobbare.