FÖRMANNAANSÖKAN HT19

Information om Förmannaskapet

(You can find information in English by clicking the button in the right upper corner.)

Dagen som ni alla väntat på är nu här. Nu är det äntligen dags att söka till förman på Helsingkrona Nation för höstterminen 2019! 

Vi öppnar nu ansökan till våra slabbförmannaposter (mer information om de olika posterna finns nedanför ansökningsformuläret). Anmälan är öppen till och med den 24:e Maj.

Som förman är du ansvarig för att planera och genomföra verksamheten du håller i. Du får bland annat planera meny, körschema och hitta jobbare. Oavsett vilken post du söker bör du vara lösningsorienterad, bra på att planera och ha ett intresse av att träffa nya människor. Några förmannaposter kräver även att du är stresstålig.

Som tack för att du är förman får du bland annat ett grönt kort som ger gratis inträde på alla nationer i Studentlund. Du får även gå på olika förmannaaktiviteter såsom middagar, tacksittningar, myskvällar och den legendariska förmannaresan. Utöver detta får du ett rabattkort som kan användas vid våra restauranger och köföreträde till större event. Förmannaskapet är även en utmärkt merit att skriva på ditt CV. Men framför allt får du vänner för livet i Lunds bästa förmannakår!

Alla slabbförmän förväntas även utföra några andra uppgifter under terminen. Bland dessa ingår:
- Medverkan på en obligatorisk brand- och inskrivningsutbildning under början av terminen.
- Sitta ett pass i inskrivningen och ta emot novischer.
- Hjälpa till under förberedelserna inför Snörjöabalen den 5:e oktober.
- Medverka under städdagar.
- Gå en affischeringsrunda alternativt packa upp en matleverans.
- Alla förmän med ett slabb relaterat till alkohol förväntas gå en utbildning i A-cert, alternativt B-cert, som nationen står för.

 

INFORMATION OM SAMTLIGA POSTER FINNES LÄNGST NED PÅ SIDAN.  

 

ANSÖKNINGSFORMULÄR

Personlig information
Namn *
Namn
Förmannatröjorna är något små i storleken (särskilt damstorlekarna)
Engagemang på Helsingkrona Nation
Om du inte varit förman på Helsingkrona Nation tidigare kan du hoppa till nästa avsnitt. Om du har varit tidigare förman på Helsingkrona Nation, skriv då vilka förmannaposter du har haft och hur många terminer har du haft dessa poster.
Jag har varit medlem på Helsingkrona Nation sedan följande termin: Ange höst- eller vårtermin samt år. Vid inget tidigare medlemskap ange ex. "Jag är inte medlem eller har inte varit medlem i Helsingkrona Nation tidigare"
Jag har jobbat följande verksamheter på Helsingkrona Nation *
Förmannaansökan
Jag vill söka till att bli förman på Helsingkrona Nation till nästa termin. Rangordna dina val nedan utefter vad du helst vill bli. Du måste välja minst tre alternativ och högst fem alternativ. Ange så många som möjligt för ökade chanser att bli förman.
Här kan du nämna tidigare erfarenheter av relevans för de förmannaposter du söker, personliga styrkor och annat som kan vara bra att veta.
T.ex förmän du jobbat för. Max fem referenser.
Användning av personuppgifter *
Helsingkrona Nation lagrar dina personuppgifter för internt bruk. Uppgifterna kan komma att användas för inbjudningar till evenemang, interna kontaktlistor och liknande. För mer frågor kontakta q@helsingkrona.se.

FÖRMANNASKAP PÅ HELSINGKRONA NATION

Nedan följer en beskrivning på samtliga sökbara poster. 

Lunchförman
Posten som lunchförman passar utmärkt för dig som är intresserad av matlagning!
Du jobbar tillsammans med en förmannapartner och ni ansvarar för Kronalunchen en gång varannan till var tredje vecka. Ni får tillsammans planera menyn till ca 70 gäster. Det som serveras är en huvudrätt, sallad och bröd, samt kaffe och efterrätt.
Lunchen serveras kl 12:00 på måndagar och tisdagar, och ni arbetar ungefär mellan 09:00-14:30. Det behövs ungefär två till fyra jobbare.

Winbladhsförman
Posten som Winbladhsförman passar utmärkt för dig som är intresserad av att laga mat av hög kvalitet!
Som Winbladhsförman jobbar du tillsammans med en förmannapartner. Ni får tillsammans hålla i Winbladhs restaurang var tredje onsdag, planera en meny för ungefär 70 personer. Det ska serveras tre olika huvudrätter, samt en efterrätt eller side dish.
Winbladhs restaurang serverar mat mellan 19:00-21:00 på onsdagar, och ni arbetar ungefär mellan 14:00-22:00. Det behövs ungefär fyra till fem jobbare.

Cocktailförman
Posten som cocktailförman passar bra för dig som är intresserad av fina cocktails och andra drycker!
Du jobbar som ensam förman tillsammans med dina jobbare, och ni ansvarar tillsammans för cocktailbaren under Winbladhs restaurang var tredje onsdag. Ni får även duka, ta betalt och hjälpa till under restaurangen.
Winbladhs cocktailbar har öppet på onsdagar mellan 19:00-00:00, och ni arbetar ungefär mellan 17:00-00:30. Det behövs ungefär tre jobbare.

Fredmansförman
Posten som Fredmansförman passar utmärkt för dig som gillar att laga goda hamburgare!
Som Fredmansförman jobbar du tillsammans med en förmannapartner. Tillsammans får ni planera och genomföra Fredmans Pub var tredje fredag. Det serveras ett standardutbud med hamburgare och nachotallrikar. Utöver det får ni även välja en egen specialburgare varje gång ni håller i Fredmans. Under puben serverar vi även ett stort utbud av öl, cider och alkoholfria drycker.
Fredmans Pub har öppet mellan 15:00-19:00 på fredagar, och ni arbetar ungefär mellan 12:00-20:00. Det behövs fem till sju jobbare.

Sittningsförman
Tycker du om att planera och styra upp större arrangemang? Då passar sittningsförman utmärkt för dig. Som sittningsförman jobbar med en förmannapartner. Tillsammans får ni var fjärde vecka planera och genomföra en sittning för upp till 130 personer där ni själva får bestämma den trerätters meny som serveras.
Sittningarna äger rum på fredagar mellan 19:30-21:30, och ni arbetar ungefär mellan 14:00-23:00. Det behövs en jobbare på tio gäster, så mängden jobbare som krävs beror på hur många sittande det blir.

Tacksittningsförman
Detta är en ny post för HT19! Tanken är att det är ett sittningspar med ansvar för tacksittningarna under terminen. Här finns det utrymme att vara ännu mer kreativ med allt från pynt till raffinerade maträtter och spännande tema. Vill du veta mer om posten är du välkommen att komma in på expeditionen eller maila pqs@helsingkrona.se!

Klubbförman
Är du en energisk person som gillar att arbeta i högt tempo? Då är posten som klubbförman något för dig!
Du jobbar i ett lag med två andra klubbförmän. Ni ansvarar för att hålla i Helsingkronas nattklubb på fredagar. Oftast är det Schlagernatt, men ibland även andra tema-klubbar. Som klubbförman bör du vara stresstålig, organiserad och bra på att lösa problem som kan uppstå. Ni ska förbereda inför klubben, göra ett schema till era jobbare och se till att allting flyter på bra.
Klubben har öppet på fredagar mellan 22:00-02:00, och ni arbetar mellan 20:30-03:00. Det behövs 13 jobbare till klubben.

Brunchförman
Längtar du efter att servera en fenomenal brunch till morgontrötta människor på en lördagförmiddag, och därmed förgylla deras lördag? Då är du helt rätt person för att bli brunchförman!
Som brunchförman jobbar du tillsammans med en förmannapartner. Ni ska var tredje lördag laga en brunch åt 40 personer. Det serveras vissa standardrätter såsom äggröra, bacon, pannkakor och scones, men ni har även frihet att styra över menyn själva.
Brunchen öppnar 12:00 på lördagar, och ni jobbar mellan 09:00-15:00. Det behövs fyra jobbare.

Bak- & tvättförman
Gillar du att baka bröd och ta det lugnt? Då passar posten som bak- & tvättförman utmärkt för dig! Det passar även bra för dig som inte har tid att jobba på vardagar, utan vill ha ett mer flexibelt pass.
Som bak- & tvättförman är du ansvarig för att baka och tvätta till Helsingkronas verksamheter var tredje vecka. Du får bland annat baka matbröd och scones samt tvätta dukar, förkläden mm.
Du får baka och tvätta på valfri tid under helgen, och totalt tar det ca 5 timmar. Det går bra att arbeta själv, men du får också ha en eller två jobbare med dig.