Ny i Lund?

 

Lund och Lunds Universitet

Lund grundades omkring år 990 och är centralorten i Lunds kommun som ligger i södra Sverige. Lunds universitet grundades 1666 och med sina 41 000 studenter rankas universitetet återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten.

Läs mer om LU här.

 

Studentlund

Studentlund utgörs av nationerna, Akademiska Föreningen och studentkårerna. När du blir medlem i Studentlund får du tillgång till social gemenskap och kulturella evenemang. Du får också möjlighet att påverka din utbildning, knyta kontakter med arbetsmarknaden, ställa dig i bostadskö och mycket mer. Nationernas främsta uppgift är den sociala verksamheten utanför studierna. Majoriteten av nationernas aktiviteter utgörs av matservering, pubar och nattklubbar, men kompletteras bland annat av idrottsverksamhet, nationstidningar, körer, stipendier och bostäder. För att få tillgång till en specifik nations boende så krävs att du är medlem i just den nationen.

Läs mer om Studentlund, Akademiska föreningen och studentkårerna här.

 

Helsingkrona Nation

Helsingkrona Nation, som från början hette Helsingborgs-Landskrona Nation (därav förkortningen HB, från första förkortningen HBLK), grundades 1890 med syftet att verka för goda förhållanden mellan studenter vid Lunds Universitet.

Vi strävar efter att våra medlemmar ska ha en fantastisk fritid under sin studietid och erbjuder därför flertalet sätt att roa sig och träffa folk på! Hos oss kan du göra allt ifrån att spela fotboll med FC Helsingkrona till att ta en burgare på Fredmans Pub! Läs gärna mer om våra aktivitetsutskott här, våra restauranger här och våra klubbar här.

Förutom att du kan ha mycket roligt tillsammans med oss så kan du också bo på Helsingkronagården i något av våra två hus! Vi är nationen belägen högst upp på Tornavägen i nära anslutning till många av universitetets fakulteter, däribland vår granne Lunds Tekniska Högskola.

För att bli medlem hos oss så måste du först bli medlem hos Studentlund. Detta skaffar du antingen på deras hemsida eller så tar du hjälp av oss på expeditionen. När du blivit det så hjälper vi dig mer än gärna att slutföra ditt studentmedlemskap med ett helsingkronitiskt medlemskap på vår expedition på Tornavägen 3C. Varmt välkommen!

 

Novisch

Som ny student i Lund kallas du för novisch. För att riktigt komma in i nationsgemenskapen så kan du hänga med vår novischgrupp! Skicka ett mejl till dem på novisch@helsingkrona.se eller gå med i vår Facebookgrupp "Novisch på Helsingkrona VT17" för att veta vad som sker denna termin!

 

Engagera dig

För att komma ännu närmre vår kära nation så kan du engagera dig hos oss. Som en aktiv medlem av Helsingkrona skapar du erfarenheter och vänskaper för livet samtidigt som du har helt fantastiskt roligt! Du som bidrar till nationens bästa får som tack möjlighet att gå på olika sittningar, tjänstemannakort som ger företräde och gratis inträde på alla Helsingkronas klubbar samt möjlighet att klättra i bostadskön.

Du kan såklart engagera dig på många olika sätt och i olika stor utsträckning, men de flesta brukar börja med att testa att jobba på någon restaurang eller gå med i ett jobbarlag för en klubb för några av våra förmän. Du kommer lättast i kontakt med dem genom att gå med i vår facebookgrupp. Är du intresserad av att själv bli förman för ett utskott, restaurang eller klubb så är de bara att du slänger iväg ett mejl till vår PQS på pqs@helsingkrona.se så hjälper denne dig med en ansökan!